Sunday, December 27, 2009

kenangan sekolah rendah <3

Beberapa hari yang lalu, abah ada bagitau..
cikgu najmi (adik aku) datang menghantar pizza ke rumah..
wah, layanan apakah ini? *aku sedikit jelez*
tak sangka cikgu adikku sanggup menghantar sendiri pizza ke rumahku..
semuanya gara-gara result upsr adikku..
lebih mengharukan cikgu adikku menangis ketika adikku menerima resultnya..
sebagai kakak aku bangga, bukan sahaja kerana result itu tetapi kerana adikku berjaya membalas segala titik peluh cikgunya...
bukankah itu lebih berharga apabila kita dapat membalas jasa baik cikgu yang selama ini membimbing kita??
teringat zaman sekolah rendahku..
ketika masih lagi kanak2 rebina...
Cikgu Sim, cikgu hafizah, teacher yg tersayang dan cikgu2 yang tak akan aku lupa...
teringat desakan mereka supaya aku memeriksa semula result upsrku..
aku sangat terharu dengan kepercayaan mereka...
kenangan darjah enam yang akan terus segar diingatan...
hubunganku dan rakan sekelas yang sangat akrab...
teringat persaingan antara pelajar lelaki dan perempuan, apatah lagi mendapat kerjasama dari cikgu2..hehehe
teringat apabila aku dan seorang kawan lelaki sentiasa bersaing merebut tempat pertama di dalam kelas...
walaupun aku hanya pelajar baru, tapi layanan dan tumpuan yang diberikan seolah sudah bertahun aku bersekolah di situ..
sumpah aku sangat rindu keluarga SENAku...
semoga ingatan ini akan abadi..
dan semoga aku dapat membalas jasa baik pensyarahku kini...
mardiah..fighting!!



~AKU n ELLY~
kawan karibku dari darjah enam =]

Saturday, December 26, 2009

something new...

NEW SEM . NEW LIFE . NEW ME

CINTA

apa itu CINTA??
setiap kali aku bertemu sepupuku, soalan yg sama akan ku terima..
"Dah ada boyfriend??"
bila ku jawab aku tidak ada, pasti tanggapan mereka
"haish..orang macam kaklong tak kan tak ada boyfriend??"
orang macam aku??orang macam mana tu??
pelik aku..ada boyfriend itu sangat pentingkah??
hosnestly, bagiku cinta itu perkara yang paling susah dalam dunia ini..
cinta pada tuhan adalah hakiki..tp cinta pada manusia??
tepuk dada tanya la iman..
aku pelik sangat tengok orang yang bercinta, kemudian bergaduh n berpisah..lepas tu nak sambung balik...
kalau masa bercinta dah macam ni, macam mana bila dah kahwin nanti??
takkan la nak kahwin, gaduh , cerai..kemudian nk rujuk balik???
fikir2 la sendiri..
bagi aku cinta itu bila other half kita dapat terima baik buruk kita..
zaman sekarang ni, asal dah berkenan..mula pasang angan2 nak bercinta..
bila dah kenal baik buruk pasangan mulala dari i love u jadi i hate u...
kalau ikutkan hati muda, sekolah rendah lagi aku boleh bercinta bila ada yang mengajakku bercouple..
tapi buat apa??
penting sangat ka bercinta??
for those guys yg senang2 ajak bercinta..
sajauh mana mereka kenal aku??
boleh ka mereka terima my true colour??
aku yang bising....
aku yang clumsy....
aku yang suka shopping..
aku yang suka cakap...
aku yang suka buat kerja last minute...
aku yang malas...
aku yang obses dengan sesuatu perkara..
kalau setakat nak bercinta sebab suka muka aku atau suka sifat aku yang kononnya happy go lucky nh..terima kasih je la...
padaku lebih baik bercinta selepas kahwin...
sekurangnya aku bercinta dengan orang yang sudah pasti menjadi milik aku..
biarlah hubungan sebelum kahwin ini sekadar teman tapi mesra...
sekurang-kurangnya aku tidak akan terluka mahupun melukai orang lain....
aku berharap segala prinsip yang aku pegang selama ini kekal..
mudah untuk jatuh cinta..tapi bukan mudah untuk bercinta, apatah lagi untuk dicinta...
dan semoga segala perhubungan yang bakal tercipta dipelihara ALLAH..
itu doa aku..

Thursday, December 24, 2009

k-pOp fever~

fes of all..babe sori..aku tau..aku mang obsess..
xle nk ubat dh..memang lagu nh..terima la aku se adanya..ikikiok!

k, back to the topic..
k-pop aka korean pop..
ptg tadi tanpa disengaja (sumpah xsngaja) aku menemani kwn baikku elly membeli n belah d hafifah..nasib pergi..dapat la aku jmpa teman lamaku aka nabihan..tu pon secara xsngaja mb dh jodoh...hoho..
yg paling penting..aku dngar lagu NOBODY- wondergirls berkumandang..rupanya dr radio no 1 malaysia HOT FM...agak lama aku xlayan radio melayu..
aiceh bangga sebentar, rupanya radio melayu dh makin layan k-pop..aku ske *wink*
ingat lagi perbualan aku n roomate ku aka manman...
bilala nk ada radio lagu korea dekat malaysia nh??hehe dan he..
mb satu hari...
kalau ikotkan demam NOBODY ku dh lama dh surut..entah macam mana lately datang balik..rasa nk menyanyi n menari ikot lagu tu...teringat kenangan mnggu orentasi urbane malaya..hehe...
aku harap after this lebih banyak lagu korea yg akan berkumandang d radio melayu..
klu xpon tnggu je la aku bkak radio lagu korea sndiri..kyaa~



~wOndergirls~



~BIG BANG~



~2ne1~

my fevret k-pop group..theee...

Wednesday, December 16, 2009

aku dan architecture..menyesalkah???

haish...menyesalkah aku??
nak kta menyesal amek course architecture xjuga..sbab ini la minat n cita2 aku sejak kecil lg..
bukan senang dapat belajar dalam course yg diimpikan dr kecil ini..
tp..kenapala susah sangat course ini???
kenapala aku xamek course lain yg senang sikit???
ingat lagi dulu aku slalu impikan dean list..
3.75??haish..jauhnye nk capai..
kenapala pasum dulu xdk dean list??
kalau x...sekurang-kurangnya aku dah penah merasa dean list...haish....
jeles juga aku dgn teman2 course lain..ramai yg dapat dean list..
tp bila pikirkan belum seorang pon budak batch course aku dapat dean list spnjang 3 sem nh..pa lagi aku nk kata...
tapi jauh disudut hati aku bersyukur dengan pilihanku ini..
xmgkin aku akan jmpa 'family' ku skang jika aku msk course lain...
berjumpa 24 jam..makan sama2..buat kerja sama2..tido sama2(haha..just kidding)..masing2 dh lali dgn perangai 'family' ini..
aku cuma berharap dpt menggenggam ijazah dengan keputusan yg baik..
dan 'family' ini akan terus jd 'family' paling havoc penah aku kenal..
2010 fighting!!!
AKUloveARCHI


Wednesday, December 9, 2009

aku.cuti.kelantan

waa...dh smgu lebey aku menghabiskan cutiku di bumi cik ct wan kembang nh...
nak kata xbez, dapat jumpa kazen2 mst la bez...
nk kata bez..aku juga windukan perlis =(
ntah brape lama lagi aku di sini..
kesian kwn baikku iffah, hari2 soalan sama diluahkan..
bila nk balik perlis??
syahdu2..
agaknye, mnh la pasaan ana bila aku ajukan soalan yg sama...
sabar ye sis, akanku balik jua walo untuk brape hari...
tp cutiku kali ini agak berbeza..bezanya aku jd surirumah sepenuh masa..
masak, kemas rumah, basuh baju, lipat baju..kyaa~
rasa mm sok lusa dh bole kawen je =P
sepatotnya cutiku dihabiskan dengan meronggeng dgn teman2, menonton kpop 24/7(perhatian: ini adalah angan2 gadis yg berumur 20thn yg sedikit malas membuat kerja rumah..theee) n paling aku nk wat design baju sndri(erk??)
xpala, mgkin angan2 tu aku smpan untuk cuti yg akn dtg...
teringat lg pesan lec ku..
ha, kamu(bdk archi) nt start cuti tros tdo, bila bkak sem bru bangun..lol..
tau la kitorang mang slalu xcukup tdo, tp xkanla nk jd sleeping beauty lak..hoho
em,cutiku tnggal lg 2 wex++..
byk bnda bole ku buat lg..
hope aku akn gunakan dgn baik, xnk lak menyesal bila dah start sem nt..
wOot2!!


P/s: sabar ye sis =]

Sunday, November 22, 2009

Bila teman disiSi...

Haish sudah bebulan rupanya aku xupdate blog..
final prOjek + final xam sangat2 menyibukkan aku..
boleh kata juga sudah bebulan aku menderita sindrom kesibukan yg melampau..
tp alhmdulillah berkat doa semua orang aku kembali pulih..ikikikiok!
mula la nk mengarut aku nh..haish..
bebalik pada tajuk di atas..
bila aku pandang ke sisi..sejuk mata memandang..
maklumlah melihat teman baik ku tidur dengan lenanya..
rasa bahagia sangat..
oh..macam ni rupanye rasa teman disisi..
xrasa sunyi..
xrasa sedih..
aku cuma harap teman ini akan sentiasa disisi aku..
doa aku dlm diam..

seyes poyo tetiba malam2 buta nh..hohoho..

p/s=babe..windu sangat kat ang..haish..

Saturday, October 3, 2009

raye o raye..(part2)

bez sangatsangatsangat..
rumah terbuka wit my frens always happening n gempak...
Pagipagi lagi aku dah bangun..
kepala penin jangan cakap la..
xpe demi rumah terbuka kepala penin pon bole hilang..hehe
awal2 lagi aku dah besiap..
nak raye kena la pakai glamor sketkan..ikikiok!

Jerawat o jerawat, time2 ni la nak mencantikkan muka aku..
haish..penat jadi bahan je jumpa membe2!

Pukul 2 lebey kitorang bertolak ke rumah Yol di Pulau Indah..
Konvoi 4 biji kereta..smpai sana 2 biji kereta lagi datang..
bez sangat masuk kawasan kampung..
kalau la rumah aku kt sini, haish bez sangat..
Tp perjalanan agak jauh, sejam lebey baru kitorang smpai..(itu pon penat mngejar kereta boys yg sangatla laju..ingat litar sepang ke hapa..haish)
juadah yg dihidang sangat sedap..
belum masuk makan durian di bawah pondok..sangatsangat n sangat la seronok!!!
lama dah aku kempunan makan durian..
maklumlah kt kay el susah kot cari durian..
pe lagi melantaklah banyak2..hehe
Tp yg paling bez dapat kumpul dgn membe ex alambina pasum ..sangat rindu mereka!!
pukul 6.30 kitorang begerak pula ke rumah Anip..
here we cOme!!

Gadis Melayu..ikikiok!

Sampai aje rumah Anip sudah pukul 6.45, dekat je rumah Yol..
mak oii..seyes banyak gile kereta..ada la dalam dekat 10 biji kereta yang datang..
nasibla kawasan halaman dia sangat luas (bole wat padang bola..seyes xtipu..)
Tapi yang paling bez ada BBQ..
lama gile xbuat BBQ..
apa lagi memang makan besar la malam tu..
ades..takot plak aku nk timbang berat terkini...
bukan pe takot jarum penimbang rosak..haha..
Tapi malam tu sangat la happening..
enjoy sangat..the food, my frenz..sumanya bez sangat!
Hope lepas grad pon kitorang bole kumpul macam nh =]
xsabar tunggu next week..rumah terbuka rumah aiman pula..
memang raye yang mengemukkan....ikikikiok!!

Kitorang yang sangat happy!!

Friday, October 2, 2009

raye o raye..(part1)

Kenapa rumah terbuka bez sangat???
-dapat makan sedap2 (of coz.hehehe)
-dapat pakai baju lawa2 (baju raye kot)
-semua membe berkumpul =]
-dapat duwet raye..ikikikiok!
Semalam sangatla memenatkan dan happening gile!!!hoho
Nak pergi rumah terbuka macam nk balik kampOng je..
Bayangkan perjalanan dari KL ke Seremban yang sepatotnya 1 jam jadi hmpir 3 jam sbab jam trok...jumaat petang la katakan..
haish..kebas segala urat sendi aku..
tapi sangat bez dapat g ramai2..

KitOrang yang sangat bising..gegege

2 buah kereta yang penuh dgn 13 orang sumanye..
makanan rumah Liyana memang sangat sedap..
xrugi walaupun perjalanan yg jauh..
boleh kata habis licin suma juadah..tima kasih yana..
Paling kelakar bila semua kumpul tengok nur kasih..
ades..xboleh blah bila kawan2 laki ku yg semangat lebey..Mengomen pe yg patot..
lagi xboleh blah bila tiba part tutttt..
ehem, sapa tgk nur kasih smlm msti paham..ikikiok!
gile riuh rumah liyana..
kesian dkt bdk2 tusyen kt bilik sblah..
sori ye dik..kitOrang memang macam nh...gegege..

Geng LETS sangat!!!hoho

Bila jam dah pukul 10 lebey brulah kitorang beransur pulang..
yea dapat duit raye!besh2..
balik tu aku dah start penin kepala..ades..
hOpe cepat pulih coz arinh ada lagi 2 buah rumah kitorang nak serbu..
can't wait!!!!


Sangatsangat happening!!

Saturday, September 26, 2009

ntah papa

tetiba malam nh aku ada mood nk selongkar blog orang..
ades bukan senang,
nk bkak blog sndri pon sbulan skali..
selongkar punya selongkar aku tejmpa blog sorang membe lama..
selongkar lagi, terjumpa lak blog kekasih hati dia..
terus aku teringat peristiwa beberapa bulan lalu..
seyes klakar..
nak gelak takot ada orang kecik hati
tak gelak, aku asa besalah lak tipu diri
kepada membeku n kekasih hati dia
aku doakan dorang bahagia n sentiasa dibawah lindungan ALLAH..
kawan tetap kawan
n aku tumpang hepi tgk membe aku tu hepi
harap salah paham dulu xdisimpan dalam hati
(walaupun aku xtau ape yg salah ape yg paham tu..gegege)
peAce V




akuLOVEmereka

Bila sebut pasal 'mereka'
otak aku akn terus berpusing 360 darjah pada geng smkap dulu
soronok sangat dapat jmpa 'mereka'
maklumlah bukan senang nak jmpa
asal balek je semua bz..
bila aku xbalek, cbuk lak nk jmpa..gegege
naseb raye nh suma da masa
dapat la lepak2 dekat pizza...
'mereka' memang xberubah..
havoc nye sama je cm tym skolah dulu..
cuma semua dh makin matured..
20 tahun la katakan..
ades, terasa macam tuwa la plak..
masing2 dngn alkisah yg tersendiri..
dgn cinta hati masing2..
aku je yg masey single but not available..
so wat?
penah membe UM aku kata..
"tingin nak tgk ko couple"
ades, pe ngat tgk movie ke?
bayar rm10, beli pop corn caramel dgn coke
bole tgk aku couple?
elOo..
cm ma babe kata
sabar..
2 tahun lagi...
ikikikiok!
ok, bebalik pada kisah 'mereka'
ntah bila boleh wat hingaq lagi..
mungkin lepas ni jmpa pon 2-3 bulan lagi..
mb tym tu ada yg dh nk ikat tali ehem2..
mana la tau..
jodoh pertemuan di tangan tuhan
mungkin next tym ju dngn bihan bole join...
baru cukup kankan???
apapon aku sentiasa doakan yg terbaik buat 'mereka'

akuLOVEmereka

p/s: sori she n piah xdk lam picha nh...papapon korang tetap dhati(mcm iklan tv9..poyotz)



Tuesday, September 22, 2009

raye2009

Raye..
ades, tiba-tiba rasa syahdu..
entahla, raye tahun ini mcam hilang seri..
raye dah xmacam raye..
salah aku ke?
salah mereka ke?
salah siapa?
kadang-kadang aku jemu..
sampai bila????
astaugfirullah..
kembali ke alam nyata..
apa yg jadi ada hikmahnye..
raye tetap raye..
aku harap dapat jumpa semua teman2 lama yang aku rindu sngat..
mgkin ini saje boleh ceriakan raye aku..
aku terima raye2009 ku..

Sunday, August 30, 2009

merdeka ke aku?

dh 52 tahun..
bkn umur aku, tp umur Malaysia..
negara aku dh merdeka 52 tahun, tapi bila pula aku nk merdeka?
macam mana nk tahu kita sudah merdeka ke belum?
musykil aku..
orang cakap bila dh umur 18 tahun, kira dh merdeka la tu..
orang la cakap..
tp umur aku dh 20 tahun..xrasa macam merdeka pon..
sama je..masih dalam kawalan ibu bapa aku..
actually aku sndri xpasti mksud merdeka itu dalam kamus hidup aku..
bukanla nk kata hidup aku terkongkong..
tp aku macam xrasa sangat merdeka tu..
haish...nk kta merdeka tu hidup bebas memang smpai bila-bila la aku xmerdeka..
mungkin stu hari nt aku akan temui merdeka aku tu...
apapon proud to b malaysian..
happy independent day =]



Tuesday, August 11, 2009

aku suka pantai

cuti mid sem juz around the corner je..
pejam celik pejam celik, dh start cuti..
yippi!!ni la reaksi biasa bila bercakap sal cuti..
sapa la yang sedey bila cuti kan..
asanya orang gila dapat cuti pon mst suka (masalahnya orang gila ada ka cuti??hmm..wOndering..lol)
bercakap pasal cuti, da 3 menda terlintas dekat kepala otak aku..
family.kawan.pantai
of coz la tym cuti je aku bole spend time dengan family and kawan2 ku yang tersayang
tp kenapa pantai???
ala, senang je..sebab aku sangat lah tersangat suka akan pantai..
bg aku percutian idaman aku adalah di pantai...
ada dua pulau yang aku sangat ingin pergi..
pulau tioman dan pulau sipadan..
tp pulau yang pernah aku pergi adalah pulau perhentian yang tersangatlah cantik
windu saat di pantai pulau perhentian..haish
tapi kalau diberi peluang..
aku nk sangat pergi pantai dengan orang yang paling aku sayang
family n kawan2
baru la lengkap percutian aku..kan?!hehe
tp bilakah???
hanya tuhan yang tahu..

p/s: kemanakah aku cuti kali nh???masih merancang..hmmmm...

Saturday, August 8, 2009

K.A.W.A.N

Dalam dunia nh ada banyak jenis kawan
kawan time susah
kawan time senang
even kawan yang jadi lawan pon ada
dulu aku fikir, pergi mana2 pon aku boleh dapat kawan
tambah dengan sikap aku yg terlebih peramah ni (+cam gedik sket..hehe dan he)
tapi sekarang baru aku sedar kawan yang aku mudah cari tu sebenarnya susah untuk menjadi kawan..
err..sorry macam pening sikit ayat aku..
tapi paham2 la ye..
bila aku keseorang baru aku sedar siapa yang boleh dijadikan kawan ketika susah dan siapa yang susah dijadikan kawan..
aku tahu hidup ini xselalu menyebelahi kita(sebenarnya sekadar alasan menyedapkan hati) , tapi untuk orang yang dah terbiasa dikelilingi kawan2 macam aku ni,
aku sangat berharap aku tidak akan kehilangan kawan2 ini...
kerana hidup tanpa kawan ibarat tin kosong tepi jalan (aku sendri xtahu kenapa tin yang dipilih..haish)
aku xnak senang2 disepak, dipijak dan dihumban di dalam longkang..
biarlah aku jd tin yang dalam tong recycle tu, at least dalam tong tu ada banyak tin2 kosong lain yang boleh aku jadikan kawan..

p/s=nak cakap sikit pasal recycle..lama betol dah aku xwat kerja2 nh..apa kata kita sama2 mulakan kembali menda yang berfaedah ini demi kesejahteraan dan keharmonian manusia sejagat...(pergh..aku patot jadi duta recycle la..gegege)

Sunday, August 2, 2009

kesesakan kuala lumpur menyesakkan otakku

Semalam aku g pc fair dengan Liyana..
pelbagai jenis manusia membanjiri klcc..
yg pakai tOpeng pon ada (paham2 la reason dia ek)
dh macam trend lak aku tengok..
paling tension bila aku lupa cucuk duit dkt kolej..
alamat dia kna la beratur panjang..duh..monmon..monmon..
msk je pc fair..aku dh pening2..
waa...rmai gila manusia..
oleh kerana terlampau sesak aku ngn liyana decide masuk 3 halls ja..
cukup la tu..bukan da pa nk beli sangat..saja gatai2 pegi..
after that kitorang nk g umah aiman..
part nh paling trok bila kena naik ktm..
dh cm sardin je manusia2 dalam ktm tu..
nk bernafas pon kna tahan2..
macam2 rupa..macam2 bau..macam2 perangai..
memang hari paling sesak dan menyesakkan..
kl..kl..
aku mula rindukan perlis..

p/s: Dapat puasa dkt perlis!Yeay!

Sunday, July 19, 2009

hilang mOod~

pelik, pelik dan pelik
tiba-tiba aku rasa pelik
duit jpa dah masuk, tapi aku belum shopping baju,kasut or beg langsung!
which is so pelik 4 me..
aku rasa last aku shopping baju pon time besday aku..
2 bulan lepas..
adakah aku telah terkena virus berjimat cermat???
sekarang bila aku tengok sign SALE aku dah tak rasa apa2..
aku rasa macam bukan diri aku..
dulu pantang nampak SALE mula la gatal tangan n rambang mata..
duh...
kepelikan menyelubungi aku..
mungkin aku dh hilang mood bershopping..
tp bagus juga..bole la duit aku bertahan lama sikit..hehehe..
tp satu yang aku perasan, sekarang aku banyak habiskan duit makan n tgk movie..gegege..
macam sama je habis duit..
hmm..kena rancang baik2 duit kali nh..
xnk jd big spender dh..wawawawa...

Friday, July 17, 2009

archiweek ROX!!!

urbane malaya nite- rainbow=]

urbane charatte group

urbane sports..yOsh!

last week memang minggu paling happening dekat fakulti aku..
archiweek..urabane malaya
minggu interaksi untuk student architecture..
bez sngat..
tambah kitorng second year ngn fifth year jd organiser..
terbaik la..
malam urbane nite plng bez..
rainbow gitu..
tiba2 asa cm bdk archi sejati..wawawawa..
mcm2 aktiviti da...
urbane workshop- dapat pengalamn berlakon
urbane talk-dapat jumpa architect femes, n jmpa alumni cm tony eusoff(yes, pelakon tu) n others
urbane food-makan, makan, makan...
urbane sport-main futsal n menang *yea*
urbane quiz- tambah ilmu
urbane charatte- design lagi
n mcm2 lagi..
n paling bez dapat kenal rapat dengan junior n senior..
xsabar nk organize architecture workshop..
tapi sekarang kena tumpu pada study..
first projek dh dapat..
chaiyOk!!

Tuesday, June 16, 2009

currently addicted with JabbawOckeez


JabbawOckeez rOx!!!
suka sangat aku dengan grOup nh..
yg beznye tarian dOrang ade mskkan pOpping, break dance n hip hop n mcm2 lagi..
ada style lOr..
dulu fes aku tgk dOrang lam cite step up 2..suka sangat..
tp sejak tengok persembahan budak UIA time RUMI , mula aku gali balik video2 jabbawOckeez dekat youtube..
bila tengOk dorang menari, rasa cm nak menari sekali je..
sangat2 suka..
wawawa..♥♥♥♥


grrr.....

Geram gila aku..
pa yang dorang xpuas hati sangat???
kalau dah kalah tu, kalah jugak la..
nk kutuk orang len nape???
perasan bagus sangat la tu..
kalau xsuka senyap dah la, nk kutukkutuk plak..
siOt sangat..
@#h&fgd%$!!!!

Monday, June 15, 2009

nObody

xbOle blah..
studiO ku dilanda demam nObody -wOnder girls!!!
sehari lebeh spuluh kali lagu ini berkumandang di studiO ku..
papapOn..
layan~


video

p/s= lOve their vOices + dancing + bOdies

Diserang virus autOcad

Arghhhh!!!!!
macam nak gila ja rasa..
dah bape hari aku mengadap autOcad..
dah berbalam-balam kepala aku melihat garisan...
tOlon!!!!
SomeOne please help me!!!
xtahan~

Saturday, June 13, 2009

Sekadar sukasuka

Tiba-tiba hati berbunga..
aku suka dia..
mukanya..
senyumannya..
gelak tawanya..
rambutnya..
bole kata semua tentangnya aku suka..
Mata ini tidak dapat lari dari merenungnya..
Tapi yang pasti ini bukan cinta..
hanya sekadar sukasuka..
mungkin pelik..
mungkin aneh..
inilah aku..
dari dulu smpai sekarang..
aku tetap rasa suka orang itu indah..
ia buat aku khayal..
ia buat aku tersenyum..
cukup sekadar mengingatinya..
tapi ini bukan cinta..
hanya sekadar sukasuka..

RUMI2009



RUMI2009


Pergh..penat sangat minggu nh..
baru beberapa hari lepas aku pulang dari kem architecture (RUMI2009)...
apa yang aku boleh huraikan..
HAPPENING+PENAT+LAPAR+ENJOY
dapat jumpa 'budakbudak archi' (suka gelaran nh) dari u lain, buat aku terfikir..
ruparupanya ada jugak makhluk lain yang sama dengan kitorang...
mcm2 rupa aku jmpa..
ada yang hensem bangat, yang kiut, yang xhensem tapi ada style..
ada yang muka blur..
but it was fun..
aku xdak la enjoy sangat bila tym modul..
ntah la, somehow aku lebih ske hangout dengan membe2 archi u aku...
dengan dorg aku boleh jadi gilagila...
malam performance paling bez..
aku xkan lupa smpai bilabila performance kitorang..
walaupon kitorang berlatih dalam masa yang sangat singkat(2-3 hari) tp kitorang berjaya produce satu performance yang boleh kata mantap la...
xsiasia, akhirnya kitorang dapat jugak no 2..
mang speechless sangat tym tu..
so happy *wink2*...
xsabar nk pergi genting/sunway lagoon (xdecide g) dengan budak2 performance...
anyway RUMI2009 rOx!!




Kepenatan melampau..tdo tym Opening..xtahan~




Performance team RUMI2009

Thursday, June 4, 2009

windu PASUM sangat!!!!

Selongkar punya selongkar laptop ku, terjumpa pulak picha-picha time pasum..
tambah last week merupakan minggu orientasi budak-budak asasi...
wawawa..
dapat juniOr..
seronok sangat tengok gelagat dOrang..
tingat plak aku saat-saat kedatangan ku ke sini..
ades...sumpah cam rusa masuk bandar (ke kampung??)...
cm excited semacam je...
walopon aku budak asasi time tu..
tp cm asa jd budak u lak since budak-budak pasum study n tnggal didalam um..
fes-fes tu cultural shock gak aku nh..
tiap2 weekend musti kuar..
g mid o g klcc...
ades, memang xdak keja betul time tu...
tp paling ku xbole lupa..
jiran-jiran tetangga yang sangat dan tersangat la gedix, havOc n sewaktu dengannya..
tp aku suke..
wawawa..
windu dorang sangat...
MisS PASUM lor!!!!!!


~Kenangan Surprise party 4 nurish daripada aku n jiran-jiran ku..*happy*~


Windu kamoO ~ Azi @ mizz pinky~


Windu kamoO ~niDa cumel sangat~


Windu kamoO-kamoO ~ Nurish n CipaQ~

p/s= bila la bole wat reuniOn nh..ades....

rambut..oOo..rambut..

akhirnya...
sudah tiba ,masanya aku mengunting rmbutku yang sangat dan tersangat la panjang ini
wawa...cm xsanggup asanya...
dh stahun lebey ku simpan..
tp satu g problem ku, style rmbut yg sesuwai dgnku..
ades..konpius...konpius...
aku nekad nk buat bob cut...
pendek snagt pon pendek la...
tp..
ades...banyak plak jenisnye..
xtau yg mana plg sesuwai...
ades..dan ades lagi..
aku dah list down bob cut yg aku suka..
calon-calonnya adalah...

1.

bob cut ala posh beckham....yang sangat dan tersangat la semat...

2.

bob cut yang ada fringe....kawai!!!!!

3.

Yang nh cm emo sket..ala-ala gOthic lak...wawa...

4.

Yang nh hawt sangat....


5.

Yang nh lak ala-ala indie gitu...

sO, skang aku memang la tersangat konpius..
Yang mana bakal jadi pilihan????
Kita tunggu dan lihat........
Sebarang suggestion dan kOmen, amat dan teramat la dialukan...
wawa....

Monday, June 1, 2009

a promise...


~me n ma bez friend >iffah< ~

There's nothing in this world that cn replace my friends...
i just lurveeeeeee to spend my time with them
if i have to choose between the boy i like and my bezfriend, definitely i would choose my bezfriend..
it's not just a word, but it's a promise..

Friday, May 29, 2009

kelantan..oh..kelantan

lupa plak aku nk cite pengalaman aku di kelantan...
kali ini budak2 archi bergabung dengan budak2 building serveyor 4 measured drawing..
group aku di tugaskan membuat balai besar which is balai 4 istiadat diraja..
asa cm bangga sket pon ada coz org luar xdibenarkan masuk ke dalam kawasan nh..
tp kitorang sempat bole masuk tandas yang digunakan oleh sultan lagi..
blom lg berposing sakan di singgahsana sultan...
hehe...
tp trip kali nh memang sangat memenatkan..
tmbah dgn tugasan yg memerlukan kitorang mengukur setiap inci bangunan di balai besar yang tersangat dan sangat besar..
tp mang enjoy sangat..
dapat spend masa dgn kwn2...
tp paling xbole dan xkan aku lupa makanan di kelantan..
seyes sedap..sedap dan sedap sangat...
tp bahananye, berat ku bertambah lagi beberapa kilo(xperluku menstate kan di sini beratku)...
sekarang misi utamaku menurunkan apa yg dah naik...
semoga aku berjaya...



archi galz...
tym melawat masjid mulong...




tym dekat pantai irama
*happy*



akuLOVEarki



aku dan mereka...
untuk selamanya =]

*happy*

harini aku sangat dan tersangat la happy..
kenapa????
kerana dapat berjumpa dengan bezfriend aku yang aku sayangggggggg sangat...
walaupun penat menaiki ktm...
penat menunggu bas...
tp terasa sangat berbaloi saat menatap wajahnya..
bezfriend aku nh kaan menumpang dibilikku slama beberapa hari berkuatkuasa hari ini...
*happy*
tp ada lagi yang membuatkan aku happy...
kenapa???
tadi di dlm tren menuju ke kl sntral aku tejumpa (bkn sengaja) sorang mamat nh..
ehem..muka dia da la ala2 moo ryong dlm witch yoo hee...
itu yang membuatkan aku happy..
pelikkan??
tp itulah aku...haha
semoga hari2 mendatang akan meng *happy* kan aku lagi..
=]

Thursday, May 28, 2009

Witch Yoo-hee



akuLOVEdisdrama..
bez sangat sampai aku asa nk cari sorang pakwe saat ini...
tapi selepas berbincang with ma babe..
aku kembali ke alam sedar..
couple is not my priority rite now..
azam aku..
stay single 4 at least 2 years lg..
bole ke???? hehe...

berbalik pada cite nh..
aku sangat suka+LOVE+terpikat dengan konsep cinta yg cuba disampaikan dalam cita nh...
xbermakna kita kwan or kenal dengan dia lebih 5 tahun dia sudah dikira cinta kita..
xbermakna kita ada perasaan pada dia 2 tahun yang lalu dia dikira cinta kita..
hanya hati dan perasaan memahaminya..
pergh poyo siot...
xtahan~~~~~
tp yang penting aku tau sapa yang aku ske, aku penah ske dan aku bakal ske...
kepada yg blom menonton cte nh....
aku dengan bangganya mensuggest kepada kamu, kamu dan kamu.....
selamat menonton =]

nk post jugak

haha..
benda nh paling pelik, tapi benar..
dah lama aku simpan hasrat nk postkan menda nh...
hari pertama aku berumur 20 tahun..
walaupon umo ku kini dh 20 tahun sbulan ++ tp aku still nk post kenangan ini...

aku 20 tahun~


8.30 pagi :



yippi..genaplah umo aku 20 tawun....cm xpecaye je..hehe



Bangun pagi2 fes skali aku bersyukur coz masih idup ntok merasa saat umo ku 20 tahun..
then check msg dkt handphone...
ske btol aku bc wish2 bday..
Check facebook..
thanx 2 all ma frenz yang wish bday =] , xkirala melalui facebook o msg...luv ya!!


11.00 tgh hari :





sempat posing dulu lam keta b4 betolak g times square..aku, aina, liyana n aiman plan celebrate bday ku di sana..hehe


11.30 tgh hari :



smpai dh dekat times square..
arinh xramai org coz ari kames...




kitorang lunch dekat kopitiam..
aku makan steak ngn ice blended..special treats 4 myself =]



lepas makan, apalagi...time 4 shopping la..hehe...
aritu aku borong dua pasang dress ngn beg kuning nh..
babe, sori..xtahu knape kuning jadi pilihan ku...hoho



petang tu kitorang tengok cita confession of shopahorlic..
bez sangat cita nh..
same bez ngn novel dia..
tambah aku nh mang diehardfan novel nh..
aku bg 4.5 star 4 this movie..
cn't wait 4 da sequel...



xlengkap rasanya klu smbut bday tanpa kek..
secret recipe is the bez cake house lor..
of coz la aku beli chocholate indulgence..sdap sangat..hehe

8.45 :



kitorang balik um naik tren coz aiman dah blek umah..
memang rushing sangat coz kna pgi post mortem dinner MAT...



time post mortem dinner MAT...



save dwet 4 dinner coz da makan2..
thanx 4 da domino n kfc =]



after post mortem, kitorang rushing naik bilik..
nk celebrate umo ku tepat 20 tahun b4 jam 12 tgh malam..
hepi bday 4 maself..
semoga aku menjadi insan yang berguna...amin~

Tuesday, April 28, 2009

pendegar setia...

Macam ni la aku...
sekian lama menyepi tiba-tiba muncul dengan coretan baru di blog..
bukan aku xpernah berazam untuk menulis blog slalu..
tp seperti ada sesuatu yang menghalang..
mungkin kesibukan yang melampau...
mungkin aku sendiri yang malas..
mungkin internet yang sangat lembap....
tp yang pasti dan hakikatnya..
aku lebih senang meluahkan segalanya pada orang yang aku paling percaya..
ana...
iffah..
umiku...
mungkin sekarang aku makin memahami diriku...
bila aku tidak dapat meluahkan pada orang yang aku sangat sayang..
orang yang sangat jauh denganku...
dan orang yang sangat aku rindu...
aku akan meluahkannya ke dalam blog dengan harapan dia akan membaca luahan aku ini..
kegilaannya menulis blog adalah pengikat hubungan kami...
namun dalam kesibukan peperiksaan yang melampau membuatkan aku terpaksa menyepi seketika darinya..
tp aku mahu dia tahu yang aku masih memerlukan dia sebagai teman luahan aku..
pendengar setiaku..
aku berharap segala kesibukan ini berakhir..
kerana aku sangat memerlukan dia...

Thursday, April 9, 2009

architecture student = no life

sudah masuk setahun aku jd budak arqi..
macam2 dh aku lalui..
xtdo bape hari..
dudok studio 24 jam..
makan xmenentu...
macam nh la life as architecture student..
tp yg pasti..
aku enjoy dengan life aku nh..
xkisah la walaupon kna duduk studio 24 jam sekalipun..
o semua orang kata bdk arqi xdak life...
aku tetap enjoy coz nh la yg aku pilih n my ambition since kecik lg...
Setiap kali siapkan project
walopon penat sangat tapi terasa berbaloi bila abes presentation dan lec suka dengan hasil kerja kita...
tp bukan senang nk dapat pujian...
idop as architecture student xdk la terok sangat actually..
paling bez bila pergi trip...
tym tu dapat release tension...
semoga aku dapat bertahan lagi dua tahun..
amin~

Malam Apresiasi Terbilang (MAT)




28 Mac 2009

S***!!
tym aku ngah sibuk dengan final projek nh la da ja aktiviti kolej..
pe nak jadi ala aku nh..
pagi2 lagi dh kena g hotel Berjaya Times Square..
macam2 jadi on that day..
penat cari cd..
kena marah..
ades...
tp malam tu mang enjoy sangat..
fes tym jd stage manager..
bez lak..
tema malam tu retro..
wah dress sakan gak..
tp pinjam je bju org..hoho..
malas lak nk spend dwet beli baju..
persembahan pon bez..
walopon x minat ngat izwan pilus n dina
tp persembahan dorg mang bez..
asanye nh projek kolej yg paling aku enjoy this year...
walopon penat tp asa berbaloi..
nex year nk join lg la dinner..
dapat makan free..
tgk persembahan free..
n paling bez dapat dress up..hoho..
hope jmpa lagi nex year..........
(nk g sangat dinner yang da tema pakai topeng O_o)