Saturday, August 28, 2010

Pada-Mu ku bersujud

video

Nice song...

If...

video

Airplanes

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)


Yeah
I could use a dream or a genie or a wish
To go back to a place much simpler than this
Cause after all the partyin' and smashin' and crashin'
And all the glitz and the glam and the fashion
And all the pandemonium and all the madness
There comes a time where you fade to the blackness
And when you're staring at that phone in your lap
And you hoping but them people never call you back
But that's just how the story unfolds
You get another hand soon after you fold
And when your plans unravel
And they sayin' what would you wish for
If you had one chance
So airplane airplane sorry I'm late
I'm on my way so don't close that gate
If I don't make that then I'll switch my flight
And I'll be right back at it by the end of the night


Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)


Somebody take me back to the days
Before this was a job, before I got paid
Before it ever mattered what I had in my bank
Yeah back when I was tryin' to get into the subway
And back when I was rappin' for the hell of it
But now a days we rappin' to stay relevant
I'm guessin that if we can make some wishes outta airplanes
Then maybe yo maybe I'll go back to the days
Before the politics that we call the rap game
And back when ain't nobody listened to my mix tape
And back before I tried to cover up my slang
But this is for the Cada, what's up Bobby Ray
So can I get a wish to end the politics
And get back to the music that started this sh-t
So here I stand and then again I say
I'm hopin' we can make some wishes outta airplanes


Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)

AIRPLANES - B.O.B feat HAYLEY WILLIAM(paramore)

nota kaki : Ive been listening to this song a lot lately...

aku dan fesyen~

I love fashion so much..
especially street style, vintage n high fashion..
i know, all this thing is a 'berdosa' thing..plus if its not according to islam way..but i can't help myself..
tapi insya-ALLAH aku akan jaga segala batas2 yang ditetapkan..
im not perfect..ada benda dalam diri ini yang susah dikawal..
Biar la aku dengan angan2ku dan juga style ku sendiri..
moga aku tidak melebihi batas dalam dunia fesyenku ini~

Friday, August 27, 2010

Lets save our earth!!!

As a student what can we do to save our earth???
I know we all busy with study, shopping(okey maybe its only me..hehe), n bla bla...but we still can help to save our earth..
Tak perlu la nak jadi keluangman nak selamatkan bumi ni, or pergi kutub utara untuk sejukkan balik ais2 yang dah cair tu..
here my few tips how we can save our earth, as a student :

1. Use public transportation!!!I know, bus so damn stupid cuz always late..so apalagi WALK!..if u have a car, share with your friend..satu kereta 5 orang, bukan 5 orang 5 kereta!

2. Bring your own tupperware..jangan guna polistrin!!!its simple..ask the person from the cafe or DM to tapau makanan dalam your own tupperware, not in the polistren..did u know, polistren needs hundred years to dispose!!

3. Shopping bag!! Jangan lupa bawak beg shopping!! we can reduce penggunaan plastic bag...I got my own shopping bag(in leapord print..ngee), not just we save our earth but also be more fashionable!!

4. Last but not least, RECYCLE! RECYCLE! RECYCLE!


so, i got my own shopping bag..already start recycling and if i not share my friend's car, ill just walk,walk n walk!!now i need my own tupperware..
so, lets save our earth!!

Tuesday, August 24, 2010

Bad day

Bad day...
I chose the wrong colour..which make me really regret now...
n i lost the ring!!Yes, the ring that my BFF, Iffah gave to me..i had never took it out, always wear it..@#%%&(&(^$#@..
what a bad day!!!

Tuesday, August 17, 2010

muslim tetap muslim

Entah kenapa malam ini, aku tiba2 tertarik melihat video mengenai famous people yang memeluk agama islam...agak terkejut melihat nama2 yang boleh tahan besar seperti mike tyson, Akon, Busta Rhymes, lupe fiasco,frank ribery, zidane, anelka dan lain2..
macam2 komen yang kubaca..
ada yang gembira...
ada yang mengeji kerana walaupun Islam, tetapi mereka tidak mengamalkan ajaran Islam...
minum arak, bertindik subang, klip video penuh perempuan tak cukup kain..
tapi bagi aku..
seorang muslim tetap muslim..
walaupun dia minum arak, tak mendirikkan solat atau melakukan perkara lain yang dilarang..
selagi dia percaya ALLAH itu esa..
dia tetap muslim..
tiada orang layak judge mereka..
hanya ALLAH yang layak menghakimi dan menghukum mereka..
kita sebagai fellow muslim, seharusnya berdoa agar mereka mengamalkan ajaran islam sebenar..

Bulan terbelah dua



Kajian sains oleh angkasawan NASA mendapati bahawa bulan pernah terbelah dua. Kajian ini dilakukan apabila gambar-gambar yang dirakamkan oleh satelit dan teleskop yang mendapati terdapat garisan rekahan yang terdapat pada bulan. NASA telah menghantar 3 angkasawanya ke bulan untuk kajian yang lebih terperinci. Setelah mereka membuat kajian, kesimpulannya, bahawa bulan pernah terbelah dua. Setelah hasil kajian ini didedahkan kepada umum, alangkah terkejutnya mereka, apabila diberitahu bahawa kisah bulan terbelah dua ini telah diceritakan oleh Al-Quran kira-kira 1400 tahun yang lalu.

Ini membuktikan mukjizat yang telah berlaku kepada Rasululah SAW seperti yang tercatat dalam al-Quran, Ayat 1-2 Surah -Qamar adalah BENAR.

Telah hampir saat (kedatangan hari kiamat) dan bulan terbelah . Dan kalau mereka (kaum musyrik Mekah)
melihat sesuatu mukjizat, mereka berpaling ingkar sambil berkata: (Ini ialah) sihir yang terus menerus berlaku.
ayat 1-2 Surah al-Qamar

hijrah

Nak berubah tak perlu tunggu tahun baru, maal hijrah atau hari lahir..
apa lagi nak tunggu putera dari kayangan..
Kalau tiba2 rasa nak menjadi lebih baik, teruskan niat..
So, dengan ini aku NUR SITI MARDIAH ingin berubah..
menjadi mardiah yang lebih baik dari semalam...
semoga perubahan ini berkekalan..AMIN..
first step, lipat baju yang merupakan kerja paling aku malas buat =P
haha..suka ja biar baju terbiar atas ampaian berhari2..eh2..anak siapala ni..hehe
done..seterusnya...
mana boleh bagitahu semua benda aku nak buat...tak cukup 5 page list benda yang perlu aku ubah..ngee..
doakan semoga aku istiqomah^^

note to Mr. Lipas

Dear Mr Lipas,

Im not missing you,
and please dont comeback.

Monday, August 16, 2010

kisahakukisah 1

cakap pasal quiz tentang diri aku..
ini yang paling latest n favourite aku

Here is the analysis:
1. You've got great self-confidence and you're full of charm (confident , yes..charm, mb..hehe) Most guys who get to know you will be attracted to you( ehem, yeka?) You are far from sweet and proper (weh, aku pon sweet pa, proper mb kurang kot..haha); your intriguing personality fascinates them. Most guys find it easy to fall for a girl like you(yela tu...)

2. You really care about other people's feelings and are quite serious about the issues that affect your life (AGREE) You are sincere, and your concern for the well-being of others makes many people want to be your friend.

3. You strictly follow rules (well, not really,sometym i do break a rule) , and you expect other people to be the same as well. People can get tired of you easily, as you can make them feel a little guilty about themselves (betul ke??tak berniat pon..). You always make decisions on your own, and can be dismissive of other people's advice(i need other people's advice) You like to be the leader in groups, but can forget to be concerned about the people you are with.

4. Your peers think of you as a fun person, but sometimes you can be a little irresponsible ( i know...). You can be somewhat childish, and can try to ignore the fact that you will one day need to really grow up and be a mature adult! (i miss form 5 so much..erk) Perhaps you could start reading good books; they might help you look at the world in a different light. You do want to be taken seriously, right? (yes, n im tired when people treat me like a kid)

5. Your boyfriend (i dont have a boyfriend lah..next..hoho)believes that you are a strong and independent person. Your confidence and cheerfulness make you an attractive person to be around, but sometimes you need to pay more attention to what other people, including your boyfriend, are thinking.

penangan HLOVATE~

Best!Best! dan Best!
itulah yang dapat aku gambarkan mengenai karya HLOVATE..novelis kegemaranku yang terbaru...
serious pecah perut baca karyanya..
dan yang penting, cara penulisannya sangat cocok dengan jiwa romaja aku ini..
mungkin kerana penulisnya juga seorang remaja?barangkali..
selain itu karyanya juga banyak menyelit motivasi dan islamik...tetapi still dalam bentuk yang sesuai dengan jiwa aku..eceh..cm romantik lak bunyinye..
aku tahu aku memang lambat..orang lain dah berkurun baca, dah khatam berbuah2 karya...
tak apa lah, biar lambat asal selamat..ngee
karya pertama yang aku baca 5 tahun 5 bulan..
paling terkesan adalah bila watak utama, johanna suka membuat quiz pasal dirinya..
kerja yang sudah lama aku tinggalkan, dan nampaknya bakal dilakukan semula..
dulu aku selalu buat senyap2, takut kwan nampak..nanti kata aku ni macam budak2 la..macam tu la, macam ni la..
sekarang aku makin confident untuk melakukannya..hikhik..
seronok dapat baca tentang diri sendiri..walaupun mungkin ada yang macam benar, ada juga yang ntah apa2..
sekarang aku masih dalam prose menghabiskan karya ini..
more to go..
harap dapat baca semua karyanya^^

Kepulangan yang success^^

alhamdulillah, dapat juga aku berpuasa diperlis..
minggu pertama puasa, memang favourite budak2 u macam aku ni untuk pulang ke bumi terchenta(cis bunyi macam aku belaja kat planet marikh je)
walopon sekejap, tapi cukuplah nak lepas rindu pada mereka2 yang tersayang...hikhik..
oh ya..aku sangat2 la bersyukur kerana mempunyai teman2 yang sanggup bersama aku susah dan senang, serius sangat terharu..
hari sabtu, iffah menemani aku..puas 'merempitan' sekitar perlis..ni semua gara2 thesis history..terima kasih daun keladi ye..
malam pula, dapat sleepover di rumah ana..mintak ampun ye pakcik mokhtar..kebisingan kitorang memang tahap tak ingat dunia..
tak sangka tengok nur kasih mengalahkan tengok senario..kecoh je..
thanx sangat la babe for all the hints!!ahaks..
n thanx also for the souvenier..dr korea kot..ngeee...
esoknya, aku ditemani oleh elly...
seronok berjalan satu the store (well, dekat mana lagi nak pergi kan)
dapat lah sesi hati ke hati jantung ke jantung...
n paling terharu bila elly teman aku pergi train station, tunggu sampai train sampai kot..
rasa macam nak peluk cium ja time berpisah..syahdu2..
okey bab paling haru biru time buka puasa atas train..
rasa macam nak nyanyi lagu dendang perantau je...nasib suara tak berapa macam yuna, kalau tak free ja consert atas train..hoho
part paling tak best bila ada sepasang 'suami-isteri' duduk sebelah aku..
dey..kalaupun dah tak sabar bulan madu, tak payah la berasmarada dalam train tu..
nanti sampai KL, tempah bilik hah suka hati la nak buat apa pon (ops, tu pon kalau dah kahwin..kalau tak jangan harap la)...
terpaksala aku tahan mata, buat2 tak nampak..maklumlah orang tengah bahagia..
oh ye punggungku sangat kematu ye..12 jam atas :italic;">train bersamaan campur bahagi tolak..dua kali jugak kematu punggung naik bus..
takpela..pengorbanan itu satu pengalaman..yang penting dapat jumpa mereka2 itu yang buat kepulangan aku satu success
perlis..jmpa lagi 2 minggu^^

Friday, August 6, 2010

rindu negara singa~

Singapura...oh singapura...
First time aku jejak kaki ke negara orang..
bukan jauh mana pon, Singapura ja..jalan kaki pon boleh sampai..ngeee...
hampir 2 minggu di sana,rasa tak ada beza pon dengan malaysia...
perasaan yang sama...cuaca yang sama..yang beza mungkin tahap kebersihan..hmm..
Singapura memang sangat bersih...nak jumpa sampah pon susah
kalau banding dengan Malaysia...ades...salah siapa?
diri sendiri yang tak reti bezakan tong sampah dengan jalan raya..main buang ja..bila dah kotor, mulalah salahkan kerajaan...
Oh, ya pengalaman paling tak boleh lupa..kena solat atas tangga..
sangat aneh rasanya..syahdu2..
bukan susah pon kalau nak sedia bilik kecil untuk orang islam solat..
satu lagi makanan halal, susahnye nak cari..yang ada pon makan indon...mulala aku rindu Malaysia...2 minggu je kot, bukan 2 tahun...hehe...
Tapi sekarang bila dah balik Malaysia, aku rindu Singapura...rindu pokok2 yang banyak tumbuh di sana, rindu nasi panggang indonesia, rindu teman2 NUS..
Kalau ada rezeki,hujung tahun ni aku akan pergi lagi..insya-ALLAH^^

i'm back^^

woot...lama xtulis blog...
terasa sangat aneh...
cik nur siti mardiah, rajin2 la tulis blog ye^^