Sunday, October 3, 2010

wedding of fairy tales~

video

Aku terpana!!
yupe...perkahwinan anak perempuan NAZA sangat la fairy tales!!!
Dah bercampur adat melayu dengan omputih pon ada aku tengok...
tapi mang sangat MAHAL la wedding diarong ni..
haish..entah kenapa aku tetiba excited fikir pasal wedding ceremony..hoho
bukan la nak menggatal..
aku sedar, aku nh degree pon xda lagi dalam tangan....
dapur pon setahun sekali masuk..
macam mana la nak kahwin..tak makan la bakal laki aku nanti..hoho
but im still like other normal girl..
mesti terfikir pasal wedding...
Dah siap fikir colour tema, dekat mana nak buat event, tema event n bla bla..
satu ja aku tak fikir..pengantin lelaki..ahaks!!
tak guna juga kalau dah ada semua tapi pengantin lelakinya tak da..kya~
Takpela, kalau ada jodoh..ada la pengantin lelakinya itu...hehehe...

Saturday, October 2, 2010

Ombak Rindu~

Happy dapat chat dengan my babe after more than one month i think..
it was a bit awkward pada mulanya, mb sbab lama xchat..but then bila start cita sal ombak rindu the movie..hah, rasa cm chat face to face je..hehe
Bercakap pasal Ombak Rindu..
yes, im freaking excited!!!Rasa cam bunga api meletup-letup..hoho
One of my favourite novels of all time...
Ingat lagi dulu berangan, "kan best kalau ada orang buat movie novel ombak rindu"..
tup tap tup tap..my dream comes true!!!
Tapi agak dissapointed sedikit di situ coz pelakon dia tak seperti yang diharap..
I mean seriously maya Karin as Izzah???Tak sesuai langsung kot..
No doubt she's a good actress..but her face langsung tak sesuai kot..cakap melayu pon pelat omputih kot..For me Izzah tu ala2 perempuan melayu terakhir...
kalau la yang jadi izzah tu Tiz Zaqiah ka..Lisa surihani ka...ha, baru la sesuai..
takpala, hope Maya berjaya jadi budak kampung..
Hero pulak, walaupon aku berharap sangat Fahrin yang jadi Hariz, tapi Aaron pon okey la...
Anyway, can't wait for the movie..
hope the movie as good as the novel..

(P/S:can't wait for Nur Kasih the movie also^^)